MENDELSSOHN 1

15 mei 2021


Op een warme namiddag brachten de jonge muzikanten van BOENK! onder leiding van Joris Derder de rustieke muziek van Vaughan Williams en Holst. Daarna was het tijd voor symfonisch vuurwerk met de frisse Eerste Symfonie van Mendelssohn. 


Fotocredit: Anna Gruzinskaia 


Met dank aan: Brussels Philharmonic, Kunsthumaniora Brussel, Zinnema AnderlechtIGOR

14 november 2021


Na een jaar zonder concert kon BOENK! Brussels Young Philharmonic terugkeren naar het podium van Studio 4! Op programma: IGOR, een nieuwe creatie van Mathias Coppens en Margot De Ley met acteur Filip Jordens maar ook het iconische ballet Le Sacre du Printemps van Igor Stravinsky.


Fotocredit: Aurélie Remy

Met dank aan: ReMuA Young Orchestra, Kunsthumaniora Brussel, Vlaamse Gemeenschap, Fédération Wallonie-BruxellesDouble bill: Pastorale2020 & Vive le béton

18 oktober 2020

In 2020 vierden we Beethovens 250ste verjaardag! BOENK! ging dus aan de slag met Beethovens 6de Symfonie. Componist Dick Van der Harst keek naar Beethovens Pastorale door een 2020-bril, en maakte er een moderne 4-delige symfonie van: de Pastorale2020. De theatrale cantate voor solisten, koor en orkest van componist Peter Spaepen, Vive le béton, werd ook opgevoerd. Met dank aan: Brussels ExperimentalBrussel feest!

11 juli 2020

Pas uit lockdown palmde BOENK! een hele dag de Grote Markt van Brussel in. 
Mozart, Beethoven, Dvorak, Brahms, Bizet én Will Tura weerklonken in open lucht!

Met dank aan: MuntpuntW.A. Mozart & E. Grieg

8 december 2019

BOENK! bracht Eine kleine Nachtmusik van W.A. Mozart en Holberg Suite van E. Grieg voor 160 enthousiaste genodigden in Flagey.
El Fuego de la Musica!

8 juni 2019

Voor het El Fuego de la Musica programma sloegen BOENK! Brussels Young Philharmonic en ReMuA/ShAkE de handen in elkaar. Meer dan 250 jonge muzikanten werkten samen aan de muziek van Carmen, Bizets melodieuze en erg populaire opera. De samenwerking groeide uit tot twee mooie concerten op het podium van Flagey die erg werden gesmaakt door de volle zaal ! 


Met dank aan: ReMuA/ShAkE, GC De Kriekelaar, FlageyUrban Center Brussel

7 oktober 2018
Urban Center is een nieuw gemeenschapscentrum in de Marollen in Brussel. Samen met Greg Lox, Gunssy Nahay en Rachad Zangaba speelde BOENK! voor het eerst een cross-over concert, een ontmoeting tussen hiphop en klassiek. Een hele belevenis voor orkest en hiphoppers !

Met dank aan: Urban Center Brussel, Brussels Young Wrestling StyleKETMET | Cultureghem

2 mei 2018
BOENK! Brussels Young Philharmonic stond voor een tweede concert op de planken van Cultureghem in Abbatoir Anderlecht. Op woensdag 2 mei 2018 tracteerden ze jong en oud tijdens KETMET op een programma dat swingde: een compilatie van evergreens uit het symfonische repertoire! Onder de leiding van dirigent Rik Ghesquière. 


Met dank aan: GC De Kriekelaar, Ketmet|Cultureghem, Week van de AmateurkunstenDe Kriekelaar

29 april 2018
BOENK! Brussels Young Philharmonic stond voor het eerst op het concertpodium in GC De Kriekelaar: de plek waar de eerste repetities doorgingen, was ook de plek voor de vuurdoop van het nieuwe jeugdorkest. Speciaal voor het Spring Festival, een inclusief kunst-educatief en meertalig familiefestival, stelde dirigent Rik Ghesquière een vrolijk programma samen. Een compilatie van evergreens uit het symfonische repertoire werden door componist Daniel Capelletti op maat van BOENK! gearrangeerd.


Met dank aan: GC De KriekelaarPop-Up Concert

21 april 2018
Op een warme dag in april: muziek in de stad!